fredag 30 september 2011

Sovrumspyssel

Det har varit lite lugnare på renoveringsfronten ett tag. Förkylning har gjort att vi dragit ner lite på tempot och mest visat kompisar vad vi gjort med huset hittills.
Lite har vi dock hunnit göra ändå:
Kontoret har blivit färdigmålat och nu ska bara täckpappen bort så känns rummet färdigt. Vi passade på att måla lite golvlister inne på kontoret innan vi river bort pappen. De nymålade listerna ska sättas in i sovrummet lite senare.
Vi har satt den första tapetvåden i sovrummet! Vi tycker det verkar bli fint, men tyvärr är det blev lite småbubbligt eftersom tapeten under ville släppa lite, vi väntar och ser om det lägger sig tills imorgon.

Hoppas det, annars måste vi börja riva bort en massa...

tisdag 27 september 2011

Kalas!

Ikväll är det kalas i huset. Vi har inte flyttat in än och det finns inget bord, men vi bjuder över lite folk på fördelsedagsfika i alla fall. Som en liten present till er bjuder vi på en liten smygtitt på den fina tapeten som gömde sig bakom golvlisten i somrummet.

Bilder från helgen

Nu kommer det lite bilder på vad som hände i helgen och igår.
Golven tycker vi blev jättefina! Det är lister och tapeter kvar i sovrummet nu, sen är det klart! Köket ska få en bit golv till eftersom vi nu lyckats lista ut hur vi ska få in den nya diskmaskinen. Sen ska spisen och fläkten installeras och då är köket klart också. Lite mer färg i Kontoret så ska det rummet vara klart också. Vi satsar på att göra färdigt det vi påbörjat innan vi börjar någon annanstans även om det är frestade att börja riva lite överallt. Kofoten är kul!

Golvet övervåning
Golvet i köket före/efter
Kontoret målas i den grå nyansens "Yvonne"

söndag 25 september 2011

Golvet är lagt.

Nu har det hänt grejjer! Köket har fått nytt golv, likaså det ena sovrummet på övervåningen. Det är 4-stavs ekparkett som lagts i båda rummen. Övervåningen ska få samma golv oavbrutet flytandes genom alla rum. Vi kommer dock inte att lägga allt golv på en gång. Det andra sovrummet har en del andra saker som vi måste åtgärda innan vi kan börja med golvet där. (Riva ut heltäckningsmatta, riva furupanel, undersöka fuktskador... osv.)

I golvläggningen har en del roligt rivningsarbete blivit en bonus, bland annat har en gammal garderob har fått sätta livet till. Vi har haft tur att få hjälp med golvläggningen av I:s bror. Vår extra golvläggare var mycket positiv till rivandet och verkar sugen på att återkomma när kofoten behöver komma fram igen... Det kommer nog att bli en hel del innan vi är klara, så det tackar vi inte nej till!

Rummet som ska bli kontor har blivit målat och spacklat och väntar bara på några lager färg till så är det klart att inredas!

Känns skönt att det flyter på ganska bra nu, vi har utflyttning från lägenheten om 2 veckor.

Bilder kommer...

torsdag 22 september 2011

Lite nya ljuspunkter

Igår köpte vi lite utomhusbelysning. Det börjar ju vara ganska mörkt nu om kvällarna och huset är inte så utrustat när det gäller belysning. Vi får se när vi hinner montera dem, helgens stora uppdrag blir golvläggning. Vi får hjälp med golvet av I:s bror. Det ska bli kul att se skillnaden!

En av lamporna vi köpte

tisdag 20 september 2011

Renoveringen börjar!

Ikväll har vi börjat riva ut golven på övervåningen (plastmattan i sovrummet och heltäckningsmattan) Även golvlisterna har brutits bort. Bakom dessa tittar de gamla tapeterna fram och vi har hittat en riktigt snygg en där bakom. Får se om vi lyckas återskapa den lite digitalt. Återkommer om det!


På bottenvåningen har vi börjar grundmåla rummet som ska bli kontor.

måndag 19 september 2011

Första dagen som husägare!

Idag har vi skrivit på sista papperet och fått nycklarna till huset.
Vi lånade en släp med kåpa och körde iväg med det första lasset saker till huset. Golvet till övervåningen, torktumlaren, diskmaskinen och några lådor med diverse saker var innehållet för dagen.

Tyvärr glömde vi minneskortet till kameran så vi har ingen ny bild från huset att bjuda på.
Men det var ösregn, mörkt och få lampor i huset så det skulle nog sett ut såhär på de flesta bilderna:

lördag 17 september 2011

Framsidan

Lägger in en bild på framsidan av huset också. Bilden är lånad från mäklarens hemsida.

Det är en del som ska åtgärdas på utsidan av huset, men det mesta kommer vi att vänta med till våren. Taket ska renoveras, fasaden ska målas, källaren ska dräneras och en ny farstu ska byggas.... bland annat.

Under höst och vinter tänker vi fokusera på att renovera invändigt. Det finns en del större och mindre projekt att ta itu med även på insidan. Närmast väntar ett nytt golv på att läggas i kök och på övervåningen, samt en del tapetsering och målning.

fredag 16 september 2011

Första inlägget!

Det här är första inlägget på bloggen som ska handla om vårt lilla hus. På måndag skriver vi på kontraktet och tar över huset. Då börjar det omfattande jobbet med att renovera huset!

Du är välkommen att följa vår renoveringsblogg!
Husets baksida