tisdag 18 oktober 2011

Lite småfix.

Igår blev det lite gjort på sovrummet igen. Vi använde vår fina verkstad i källaren och kapade till en skiva som vi nu monterat upp i sovrummet. Skivan sitter där för att ge lite stabilitet till den väggstumpen eftersom vi planerat att sätta upp en liten eldstad där. Vi spacklade och fixade med den för att förbereda för målning och tapetsering till veckan.
När helgen kommer har vi tänkt att sovrummet ska vara färdigt.
Vi har provat vår nya diskmaskin också, det läcker ingenstans och vi upptäckte att den är grundinställd till att "prata" tyska i displayen. Det ska vi nog ändra på när vi får tid till det.
J tog en omgång till med trimmern och fortsatte attacken på gräset, som verkligen inte ger sig utan en kamp.

söndag 16 oktober 2011

Lite helgarbete.

Det har blivit lite gjort på huset i helgen, trots att J har haft ont i ryggen och inte kunnat lyfta saker. Vi har börjat tömma kartonger till köket och nu äter vi med riktiga bestick istället för plastvarianten. Sovrummet har det inte hänt någonting mer med, tapetseringen har i huvudsak J gjort så vi väntar in hennes rygg innan vi fortsätter där.
Köket däremot har börjat få lite ny utrustning, inte fullt inkopplat ännu med det närmar sig. Diskmaskinen är nästan helt på plats och inkopplad, det är några småsaker kvar där. Spisen har kommit, men står ännu i sitt paket i hallen. I:s bror hjälpte till idag med att lyfta och bära in spisen och frysboxen (som också kommit). Tanken var att vi skulle bära ner frysboxen i källaren och koppla in den ikväll, men det visade sig att trappan var lite för smal för det. Nu står grejerna i hallen tills vidare.


Vi har också hunnit med en del trädgårdsarbete. Grensaxen och trimmern har jobbat på och det blev lite bättre iaf.
Vi har köpt en ganska misskött trädgård som har förvildats en del. Några enorma rosenbuskar har tagit över en hel del och buskar och träd har inte ansats på många år. Idag fick några björkar, äppelträdet och en syrén bli av med lite onödiga grenar. Det är den bästa sortens trädgårdsjobb, när man får klippa grenar och se omedelbar skillnad! Resultatet blev att det nu ligger en stor hög med ris och grenar utanför garaget och väntar på en resa till återvinningsstationen.
Vårt gräs har fått växa sig väldigt högt den här hösten, "åker" är en bättre benämning än gräsmatta just nu. Vi har inte fått liv i gräsklipparen vi fått av J:s mor ännu, men gräset är nog för högt i vilket fall som helst. Det vi gjort är att vi gått och köpt en trimmer som vi börjat attackera gräset med! Det tar en del tid, men det blir mycket bättre.

måndag 10 oktober 2011

Inflyttade till 100%

Vi har haft fullt upp med att tömma lägenheten på saker och flytta in det i huset, så vi har inte lagt in något nytt här på några dagar. Men nu är vi äntligen färdiga med flyttandet! Idag lämnade vi nämligen ifrån oss nycklarna till lägenheten.
Det är såklart fullt kaos i huset just nu. ALLT står inne i vardagsrummet i lådor och sopsäckar, ovanpå och huller om buller på varann. En hel del jobb väntar innan vi fått ordning på allt det här. Vi prioriterar köket och sovrummet i första hand så att det går att leva ganska normalt här i röran.

Vi har hunnit göra lite hemmapyssel trots stöket. Vi har nu en upplyst fasad och nya husnummer. Det var väldigt trevligt att se hur huset kom fram ur mörkret. Det har inte varit helt lätt att hitta igen huset tidigare så det blev stor skillnad med fasadbelysningen!

måndag 3 oktober 2011

Ett släp kommer lastat...

Idag gick första större flyttlasset från lägenheten. Vi har tagit med oss en del saker varje gång vi kört till huset även tidigare, men nu blev det en "riktig" omgång. Vi fick som tur var hjälp med flyttandet av tre glada filurer så det gick väldigt smidigt och bra.
Vardagsrummet får fungera som lagerutrymme för allt som kommer till huset. Imorgon kommer vi att köra ett lass till och med det lasset flyttar vi även sängen.
Genom att flytta sängen till huset kan man nog säga att vi flyttar in också!

Det är fortfarande en del att fixa innan sovrummet är helt klart, men det är egentligen bara listerna och ett element som behövs sättas upp innan vi kan sova där. Tapeterna kommer inte att vara färdiga, inte heller kommer vi att ha byggt den andra garderoben i sovrummet eller bytt strömbrytare och vägguttag... men det tar vi allt eftersom.
Det är många saker som ska/kan göras den närmsta tiden, men fokus kommer att ligga på att flytta och städa ur lägenheten fram till den 10/10.

Alla bäckar små...

Idag har vi gjort lite olika saker; det har tapetserats, satts upp utebelysning, städats och packats upp ur lådor.
Tapetseringen känns som om den aldrig blir färdig. Idag blev det en utmaning; med fönster, hörn och snedtak som det skulle tapetseras runt så gick det inte lika snabbt framåt som vi hade hoppats. Det går sakta, men det blir snyggt! Golvlisterna som vi målade är klara och blev väldigt bra, det kommer att bli fint mot det nya golvet och den nya tapeten. Hela sovrummet kommer att se väldigt annorlunda ut mot hur det var innan vi började renovera.
Kontoret är städat och klart, imorgon flyttar möblerna in!
Utebelysningen är äntligen helt uppsatt, den väntar bara på stickproppar och en timer så får den börja lysa upp huset om kvällarna. Det blev lite special-lösningar för att kunna sätta upp alltihop utan att det blev fult. Vet inte om det bara är vi, men att behöva dra kablarna in i huset för varje armatur kändes lite överdrivet. J borrade lite hål och fixade en utanpåliggande lösning istället.

söndag 2 oktober 2011

Tapetseringen rullar på!

Idag blev det lite jobb utomhus först. Vi har börjat sätta upp resten av utomhusbelysningen. Det blir kul att se hur det ser ut när vi kopplar in dem, vi hoppas att de sitter rakt iaf.

När det blev för mörkt för att jobba ute gick vi in och fortsatte med tapetseringen. Som tur var hade det lagt sig en del med bubblorna som vi såg när vi satte första våden. Lite ojämnheter blir det ändå, men det kan vi leva med! Vi blev lite smått hysteriska när vi skulle tapetsera, ingen av oss har provat förut så det var lite upptrissat. Efter tre våder ungefär kunde vi känna oss lite lugnare och det gick riktigt bra tillslut. En vägg och halva garderoben hann vi ikväll, imorrn ska vi förhoppningsvis göra resten.