lördag 24 mars 2012

Våren - Projekten närmar sig

Vi har Grundmålat färdigt i hallen på övervåningen, så nu är det väggytorna som ska få tapeter eller färg (vi har inte helt bestämt oss ännu.) Förutom småfix i huset som vi hunnit göra har vi diskuterat sommarens alla stora projekt! Som vi nämnt tidigare är det en hel del som ska göras.

Taket på huset är det första på listan. Alla tegelpannor ska lyftas av och snyggas upp, papp, läkt, hängrännor, stuprör, taksäkethetsdelar, vindskivor o.dyl. ska bli nytt. Allt annat som kommer fram när vi river upp del delvis läckande taket ska också åtgärdas (föhoppningsvis inte alltför elaka överraskningar.)

Nästa stora steg är att dränera.
Vi har insett att vi kommer att behöva flytta eller riva: Farstukvisten, Garaget och Uteplatsen på baksidan innan vi tar hit en grävare för dräneringsarbetet.
Eftersom så mycket kommer att behövas rivas tänker vi att vi förbättrar dessa delar på en gång.
Det vi funderat en hel del på fram och tillbaka har varit garaget... Vi har funderat på placering, enkel- eller dubbelgarage, carport eller inte, varm- eller kallgarage och mycket mer! Nu har vi iaf kommit överens om en lösning och J har skissat upp den i sketch-up:


Som ni ser har vi flyttat bak garagedelen och öppnat upp för en anknytning mot baksidan mellan huset och garaget. Garaget är bredare än det är idag och vi tänker rymma både gräsklippare och arbetsbänk där bredvid bilen. Där garaget står idag har vi lagt en carport istället, men utan att blockera fönstret till köket. Exakt hur det kommer att se ut är inte spikat, men den generella planlösningen är lagd nu iaf.

tisdag 6 mars 2012

Vad händer?

Det har varit väldigt lugnt här på bloggen ganska länge nu. Helt enkelt eftersom vi inte direkt gjort någonting intressant med huset på ett tag. Lite spackel och en list har kommit på plats, men så mycket mer än så har inte blivit gjort. Vardagen och lite andra projekt har helt enkelt varit mer i fokus på sista tiden. Vi återkommer när det drar igång lite renovering igen!