torsdag 17 maj 2012

Städa och rensa!!

Idag har vi börjat rensa trädgården en del inför sommaren. Vi börjar helt enkelt förbereda för att köra in en traktor och en grävare på gården. Traktorn blir aktuell till takomläggningen och grävaren kommer såklart att spela en stor roll under dräneringen.

Det som kändes bäst att få gjort idag var att klippa ner och flytta på bärbuskarna som stod lite dåligt till. Vi klippte även ner de buskar som kunde stå kvar en hel del. Vi räknar inte med att få så mycket bär på dem i sommar, men de var verkligen i desperat behov av uppmärksamhet. Vi måste bygga nya stöd till buskarna så att grenarna inte ligger på marken, de som var där tidigare hade murknat bort.
Jessica började flytta en del växter från rabatterna runt huset också, men det är en hel del kvar innan det är klart.

Vi har också satt upp en "arkitektritad" fågelholk på gården i en av de angränsande björkarna.


Vi har faktiskt gjort en annan stor sak som vi inte skrivit om tidigare...!

En total rensning av verkstan nere i källaren! Vi kände att det var nödvändigt att ta tag i så att den skulle passa vår nyinköpta kap och gersåg. Det blev en hel släpvagn med grejer som åkte iväg till återvinningsstationen med skräp och dåligt material. Ni kan se på de övre bilderna hur det så tur före och på de undre hur resultatet blev. Där ser man också vår nya leksak...