söndag 16 oktober 2011

Lite helgarbete.

Det har blivit lite gjort på huset i helgen, trots att J har haft ont i ryggen och inte kunnat lyfta saker. Vi har börjat tömma kartonger till köket och nu äter vi med riktiga bestick istället för plastvarianten. Sovrummet har det inte hänt någonting mer med, tapetseringen har i huvudsak J gjort så vi väntar in hennes rygg innan vi fortsätter där.
Köket däremot har börjat få lite ny utrustning, inte fullt inkopplat ännu med det närmar sig. Diskmaskinen är nästan helt på plats och inkopplad, det är några småsaker kvar där. Spisen har kommit, men står ännu i sitt paket i hallen. I:s bror hjälpte till idag med att lyfta och bära in spisen och frysboxen (som också kommit). Tanken var att vi skulle bära ner frysboxen i källaren och koppla in den ikväll, men det visade sig att trappan var lite för smal för det. Nu står grejerna i hallen tills vidare.


Vi har också hunnit med en del trädgårdsarbete. Grensaxen och trimmern har jobbat på och det blev lite bättre iaf.
Vi har köpt en ganska misskött trädgård som har förvildats en del. Några enorma rosenbuskar har tagit över en hel del och buskar och träd har inte ansats på många år. Idag fick några björkar, äppelträdet och en syrén bli av med lite onödiga grenar. Det är den bästa sortens trädgårdsjobb, när man får klippa grenar och se omedelbar skillnad! Resultatet blev att det nu ligger en stor hög med ris och grenar utanför garaget och väntar på en resa till återvinningsstationen.
Vårt gräs har fått växa sig väldigt högt den här hösten, "åker" är en bättre benämning än gräsmatta just nu. Vi har inte fått liv i gräsklipparen vi fått av J:s mor ännu, men gräset är nog för högt i vilket fall som helst. Det vi gjort är att vi gått och köpt en trimmer som vi börjat attackera gräset med! Det tar en del tid, men det blir mycket bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar