måndag 11 juni 2012

En solig dag på taket.

Idag har vädret nästan varit för bra för takarbete, våra armar har fått en hel del färg. Soligt och varmt med en skön bris som hållit myggen borta för det mesta.
Vi har chansat på att de väderprognoser man kan läsa (yr, smhi och klart) stämmer för kvällen och natten. Vi har nämligen inte lagt presenning på den nyss rensade delen, så vill vi bara ha regnfritt och fint väder i natt. Håller tummarna!
Idag har vi rivit bort trappan till altanen och lutat upp uteplatsen mot fasaden på baksidan för att komma åt att köra byggställningen nära med traktorn. Gick bara bra! Arbetet har flutit på bra idag trots Jessicas förkylningsseghet har vi fått dagens mål uppnått. Pappen som vi rivit bort har varit i lite dålig form och den här takomläggningen har varit välbehövlig ett tag. Vi har hittat ett riktigt genomruttnat område nedanför avloppsluftningsröret, Där var träet fuktigt och helt poröst, mycket tack vare alla "speciallösningar" som tidigare ägare verkar ha gjort istället för att laga taket ordentligt. Vi hoppas att takstolen som ligger precis därunder ska ha klarat sig tillräckligt bra för att vi inte ska behöva göra nåt åt det också.
Imorrn ska vi bland annat byta ut murkna brädor och förbereda för pappläggning. Förhoppningsvis hinner vi börja lägga lite papp också.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar