måndag 4 juni 2012

Traktorjobb och tegelpannor.

För några dagar sedan var Isak iväg och hämtade "nya" tegelpannor till takrenoveringen. De ligger nu i högar vid garaget och väntar på att få komma på plats.
Vi har lånat en traktor och lite tillbehör till den av Isaks föräldrar. Vi ska bland annat använda den till att lyfta upp teglet på taket. Eftersom vädret inte direkt varit soligt och fint i helgen har vi väntat med taket och gjort andra saker.

Buskarna som vi inte velat behålla på gården har vi nu dragit upp med hjälp av traktorn och en rejäl kedja. Tre bärbuskar och tre rosenbuskar har vi ryckt upp. Jättehärligt att rensa bort dem, de har varit alldeles för stora, felplacerade och övervuxna. Rosenbuskarna har varit planterade i en "stengrav" 50x60cm stora plattor som nästan helt blivit överväxta har varit nedgrävda i marken för att förhindra spridning. Det är nog tur att de som planterade dem gjorde sig mödan att lägga ner stenarna. Förutom det som vi fick upp när vi ryckte upp buskarna har vi fyllt 2 överfulla skottkärror med rötter. Det hade inte varit så kul att ha det fritt härjande över hela gräsmattan.
Stenarna var inte direkt lättviktare så vi tog hjälp av traktorn till att slita upp den också. Vi har hunnit dra upp hälften och hoppas att vi får upp resten någon dag i veckan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar